Sealiha ja seened otse lõkketules
Kell neli panen sealiha ( hea oleks
korralik läbi kasvanud) viilud (mitte paksemad, kui 10) soola ja pipraga (nagu
ikka lihale paned) kihiti potipõhja vahele pillan ühe tillukese sibulapoisi
(viiludena) ning jätan tüdrukud omavahel vestlema. Potile panen ühe taldriku
peale.
Eilsest on veel šampinjone.
Kell kuus teen lõkke üles. Olen seda
kaua oodanud. Hoovis on pada, tead ju küll. Vana hea pada. Leivaahju otsast
küpsetus restid.
Tuli lõõmab mingi kümnne mintsaga
korralikult. Võtan kaasa kolm restitäit liha. Ühed seened on lihtsalt vardas ja
teised panin fooliumisse koos marinaadi sibulaga.
Ilma pikema jututa asun liha otse
lõkketules moorima. Peen töö see ei ole ja keerutama peab omajagu kuid 40
mintsaga on asi klaar.
Foolium seened panen esimese hooga otse
keset tuld ja hiljem nihutan veits ääre poole, vardaga on sama süsteem. Liha
lasen alguses kohe otse tulle: suts, suts, suts ja siis veidi kõrgemal kuumuses
ja uuest servad ja kiirelt kordamööda keerates pea aegu otse leegis.
Pea asi, et ära ei kõrveta. Kui on
valmis on valmis, lipates tuppa. Liha panna otse mustale leivale ja peale
haugata rohelist sibulat. Pärast tuleb seened peale nosida
Söö kohe ja piisavalt, sest pärast enam
ei ole.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar