pühapäev, 8. märts 2015

Sealiha ja seened otse lõkketules 


Kell neli panen sealiha ( hea oleks korralik läbi kasvanud) viilud (mitte paksemad, kui 10) soola ja pipraga (nagu ikka lihale paned) kihiti potipõhja vahele pillan ühe tillukese sibulapoisi (viiludena) ning jätan tüdrukud omavahel vestlema. Potile panen ühe taldriku peale.
Eilsest on veel šampinjone.

Kell kuus teen lõkke üles. Olen seda kaua oodanud. Hoovis on pada, tead ju küll. Vana hea pada. Leivaahju otsast küpsetus restid.

Tuli lõõmab mingi kümnne mintsaga korralikult. Võtan kaasa kolm restitäit liha. Ühed seened on lihtsalt vardas ja teised panin fooliumisse koos marinaadi sibulaga.
Ilma pikema jututa asun liha otse lõkketules moorima. Peen töö see ei ole ja keerutama peab omajagu kuid 40 mintsaga on asi klaar.

Foolium seened panen esimese hooga otse keset tuld ja hiljem nihutan veits ääre poole, vardaga on sama süsteem. Liha lasen alguses kohe otse tulle: suts, suts, suts ja siis veidi kõrgemal kuumuses ja uuest servad ja kiirelt kordamööda keerates pea aegu otse leegis.

Pea asi, et ära ei kõrveta. Kui on valmis on valmis, lipates tuppa. Liha panna otse mustale leivale ja peale haugata rohelist sibulat. Pärast tuleb seened peale nosida


Söö kohe ja piisavalt, sest pärast enam ei ole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar