neljapäev, 5. märts 2015

Räimesupp.

05.03.15

Puupliidile käre tuli alla ja nii kaua, kui pann kuumust kogub. Hakid kiirelt üks normaalne porru ( seibideks). Pannile, juurde kaks väikest porksi (sektorid), neli väiksemat kartulit. Sorts õli ja las haudub. Aga vaata, et lögaks ei muutu. Pool küüsalugu küünekest ka.

Hiljem pannile sellerilehed koos tilliga. Samuti lõigata ristirästi. Kuumuta kergelt ja küllap on aeg kokku panna puljongiga.

Samal ajal paned potiga veekese keema. Kukutad veesse, kaks puljongi kupsi, pool väiksest sibulast, kuus pipra tera, näpuotsaga sinepi seemneid. Las tõuseb keema.

Sega, meki ja kui on enamvähem tuleb õigel hetkel sisse kallata pannil leiduvad komponendid.
Kui need lood on enamvähem, siis jõuad ka räimed ära toimetada. Võtad kalakesed ( linna univermaagist müüdi mulle mingeid ilgeid räime rümpasid, võeh). Kalakesed külma vee alt läbi, ja kerge soolaga kaussi kihiti. Las seisab kuniks pliidil muud asja küpsevad.

Kui eelnevad asjad on kokku pandud ja asi keema tõusnud. Nii nüüd kätele valu. Võtad ja puhastad räimepoisikesed kiirelt luudest. Ikka lups ja lups näpuvahelt lõike lauale. Pakun, et kilost läheb loosi kolmveerand. Lõikelaual kutid keskelt vaheda teraga pooleks ja seibideks. Potti.

Kodanik keema lasta uuesti ja tasasel tulel jälgida mängu. Kui kalakesed on pehmekesed on paras aeg teha viimane liigutus. 1 tl merevaiku ning korralik sorts hapukoort. Kulbiga läbi segada ja lasta pliidi serval tõmmata mingi 20 mintsi.


Võta aega laua ääres olemiseks, kõrvale läheb Pässa poest saadav värske lahtine sai ja või. Söö häbenemata sest see on lihtsalt julmalt hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar