neljapäev, 26. veebruar 2015

Seapraad ahjukartulitega. (kiirelt tehtav)

26.02.15

Vahtisin mis ma vahtisin aga selge on see õhtul läks jälle kõht tühjaks. Selge. Kööki.
Täna teeme seapraadi. Kapis leidus killuke ( 750 g) läbi kasvanud sealiha.

Kiirelt koorisin 8 normaalset kartulit ja kaks keskmist porgandit. Küpsetusvormi põhja panin küpsetuspaberi ja sortsu õli. Viilutasin näpuvahel kartulid vormi ja porgandi rattakesed juurde. Pool sibulat peale ning näpuotsaga soola. Segasin juurikad omavahel siuh viuh läbi ning asusin liha kallale ( mida õhemad viilud seda kiiremini pehmeks muutuvad).

Kena väike tükk sealiha.

Lihale määrisin esimese asjana peale sorts soola, näpuotsaga sinepit ning siis kerge kiht majoneesi. Torkasin noaga lihasse neli auku ning aukudesse asetasin neli poolikut küüslauku.
Liha kartulite peale ja ahju. Kuumust gaasiahjus piisavalt, et kohe oleks tunda. Poole tunnipärast segasin juurikad läbi ning keerasin lihale teise külje, kuuma natukene vähemaks ja tunniga oli liha klaar. Keerasin kuuma maha ja lasin seista veel 15 mintsi.

Kommentaarid on liigsed.


Leib, peedisalat ja ….

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar