Seapraad ahjukartulitega. (kiirelt
tehtav)
26.02.15
Vahtisin mis ma vahtisin aga selge on
see õhtul läks jälle kõht tühjaks. Selge. Kööki.
Täna teeme seapraadi. Kapis leidus
killuke ( 750 g) läbi kasvanud sealiha.
Kiirelt koorisin 8 normaalset kartulit
ja kaks keskmist porgandit. Küpsetusvormi põhja panin küpsetuspaberi ja sortsu
õli. Viilutasin näpuvahel kartulid vormi ja porgandi rattakesed juurde. Pool
sibulat peale ning näpuotsaga soola. Segasin juurikad omavahel siuh viuh läbi
ning asusin liha kallale ( mida õhemad viilud seda kiiremini pehmeks muutuvad).
Kena väike tükk sealiha.
Lihale määrisin esimese asjana peale
sorts soola, näpuotsaga sinepit ning siis kerge kiht majoneesi. Torkasin noaga
lihasse neli auku ning aukudesse asetasin neli poolikut küüslauku.
Liha kartulite peale ja ahju. Kuumust
gaasiahjus piisavalt, et kohe oleks tunda. Poole tunnipärast segasin juurikad
läbi ning keerasin lihale teise külje, kuuma natukene vähemaks ja tunniga oli
liha klaar. Keerasin kuuma maha ja lasin seista veel 15 mintsi.
Kommentaarid on liigsed.
Leib, peedisalat ja ….
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar