Kana – hapukapsa – kartuli - peedi – tangusupp
Väga hilise lõuna supp.
Külapoes leidus külmutatud kujul kanakintsud. Tükk ribiliha
ja hakkliha. Vorsti, juustu. Kohvikoort, kartuleid. Hapukapsast, makarone.
Võid, juustu. Igas juhuks võtsin ka kurki, verivorsti, greibi. Kassidele ühed
murod.
Külmand kana kintsud
potti, sibul, küüslauk ja aseta pott gaasitulele. Leemeke keeda end. Pool potti
vett ja peale vahu korjamist näpuotsaga tüümiani.
Lisa kartul, peet, hapukapsas, sool, pipar, loorber. Keeda.
Keeda. Ps poleks porgandid ära mädanenud oleks neid ka pannud. Kui kana on nii
pehmeks keenud, et lihtsalt lusikaga torgates kints laguneb. Vänta sisse
kruubid.
Keera minimaalsele tulele ja lase kombol hõõguda kuniks tang
alla annab.
Tulemuseks on absoluutselt ülimaitsev punast värvi selge puljongiga, mis iganes;
kana – hapukapsa – kartuli - peedi – tangusupp. Kata laud. Hammusta juurde leiba
ja taluvõid. Manusta mõõdukalt, pott on suur, hiljem saab juurde.
Rulli end
rahulikult diivanile lugema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar