teisipäev, 24. veebruar 2015

Kana – hapukapsa – kartuli -  peedi  – tangusupp

Väga hilise lõuna supp.


Külapoes leidus külmutatud kujul kanakintsud. Tükk ribiliha ja hakkliha. Vorsti, juustu. Kohvikoort, kartuleid. Hapukapsast, makarone. Võid, juustu. Igas juhuks võtsin ka kurki, verivorsti, greibi. Kassidele ühed murod.

Külmand kana  kintsud potti, sibul, küüslauk ja aseta pott gaasitulele. Leemeke keeda end. Pool potti vett ja peale vahu korjamist näpuotsaga tüümiani.
Lisa kartul, peet, hapukapsas, sool, pipar, loorber. Keeda. Keeda. Ps poleks porgandid ära mädanenud oleks neid ka pannud. Kui kana on nii pehmeks keenud, et lihtsalt lusikaga torgates kints laguneb. Vänta sisse kruubid.

Keera minimaalsele tulele ja lase kombol hõõguda kuniks tang alla annab.

Tulemuseks on absoluutselt ülimaitsev  punast värvi selge puljongiga, mis iganes; kana – hapukapsa – kartuli -  peedi  – tangusupp. Kata laud. Hammusta juurde leiba ja taluvõid. Manusta mõõdukalt, pott on suur, hiljem saab juurde. 

Rulli end rahulikult diivanile lugema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar