Sealiha veesoustiga. ( selle üle me ka ei vaidle)
Kild sealiha ( läbi kasvanud)s kuubikuteks, haudepotti.
Peale kolm lapsküülauku. Väiksem sibul aga mitte suurte tükkidena. Tillukesed
kupsid. Kapis leidub ka kolm tükki pooltiibu. Kukuvad ka möödaminnes potti.
Gaasipliidile, las praksub natukene. Sibul, küüslauk, sool –
pipar (sidruni). Tilk õli. Muskaati ja üliväike sorts veiniäädikat. Pole vaja
meeleheitlikult kuidagi pruuniks praadida. Kergelt soojaks, et maitsed läbi
käiks. Sorts sinepit läks ju ka.
Sisuliselt tuleb seda praadida nii, et kui sa tunned, et on
okei, siis on okei. Peale kartuliviilud ( viilud peavad olema viilud ja mitte
mingid hiidviilud), porgand. Porgand peab olema neljaks lõigatud ja ära
viilutatud.
Kogu kombo tuleb veega üle ujutada ( haaran hetke eest keema
läinud tee jaoks pandud vee). Kaan peale ja haudepott reisib puupliidi servale.
Asume ootama. Aeg ajalt puid lisades pliidi alla.
Ahjukeste soojus on juba tunda. Köögist heljub suurde tuppa
meeldivad aroomid ja see teeb lugemise ülimalt raskeks. Tesla elulugu lendab linnutiivul. Käin ja
segan seda supp – praadi ja lisan natu soola.
Keeb natukene veel ning, siis pliidiservale veel 40
minutiks. Kartul ära ei plögastunud. Puljonks oleks võinud olla natukene selgem
aga selle nimel ju ei pingutatud ka kuidagi ülieriliselt.
Tõstan taldrikusse. Seeon hea. Kõiki maitseid on natukene
tunda. Uh!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar