teisipäev, 24. veebruar 2015

Kanamaksakaste

16.02.15 esmaspäev


Isegi, siis kui sa täiesti normaalsel ajal koju jõuad. Hoolimata selles, et talv on tagasi. Pane käpelt ahjud kütte. Talla puupliidi alla tuli. Vahi natukene ringi, sordi uued raamatud läbi. Oota veel natukene. Lase kass tuppa. Pane kardinad ette.
Kihuta kööki, kima palavikuliselt sahvrisse. Too vajalikud asjad. Laota nassvärk taluköögi lauale ja anna minna.

Kanamaksakaste. Koori kartulid, porgandid. Kima gaasipliidile tuli peale ja pane nood hõrgutised kerge soolaga keema.

Haki kanamaks peeneks (kuubikud), kupsid otse vokpannile, pane kaasa ka sibul ja küüslauk. Kuumata puupliidi serval tasasel tulel. Liiguta asja õrnalt. Toeta panniservale korraks kaas, et maksakene ära ei kuivaks. Lisa natukene oliiviõli. Näpuotsaga soola, pipart.

Kuula kuidas teevesi kannus kahiseb (pane roheline tee savikannu tõmbama) ning samal ajal valmista tsillikurgist, õunast ja tavalisest kurgist mingis värske salat. Hapukoor tee pooleks. Pool salatile pool läheb kastmele.

Maksakene on piisavalt pehme ja ei ole ära kuivanud, lisa jahu, hapukoor, tilk vett. Maitsesta. Lase korraks keema. Lase tiba seista. Võta veel must leib ja või.


Keeda kartulid ja porksid pehmeks, mitte plögaks. Lase veits auru. Lase hetk tuulduda. Tõsta mõistlik ports. Söö rahulikult – aega on. Lonksa mõõdukalt teega meed ja naudi kodust olemist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar