teisipäev, 24. veebruar 2015

Kanameejasinepikastmes.

Lõpetada peab ka oskama. Keeran kuue paiku Neeme poolt autonina kodu poole. Tunnikene on minna. Unekas. Väk.

Samas ära ma ei eksi ja olengi seitse kopsidega kohal. Kuna väljas puhub ilge tuul ja mitu korda on varbad täna külmetanud ei saa esialgu üldse sooja. Toas on laut, tuled alla. Esimene asi on panna teevesi ja tee.

1.       Määri kana poolkoivad mee ja sinepi, soola, sidrunipipra ning tüümiani ning basiilikuga kokku. Pane tasasel tulel pannile praadima. Prae ülikuldpruuniks. Selliseks meeglasuuris.
2.       Pane keema riis. Peale keetmist laksa riis vokile. Soola, võid, tsilli pulbrit, kõrvita seemned. Kuumuta käpelt, riivi peale õhkõrnalt kitsejuustu.
3.       Kogu muu asja kõrvalt haki kiirelt viimane v. kurgi jupp ja tsillikurgi jupp. Kaussi, tee peale äädikaga kaste. 
      
       Lisa lahusele natukene soola ja suhkrut.

4.       Magustoiduks on suhkruvees leotatud ning kiirel tulel pruuniks kärsatatud sai.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar