laupäev, 23. jaanuar 2021

Maksapasteet

Külasta jälle karni - võimalik, et aitab ka pood. Vajad maksa. Siga - veis. Pese, puhasta kelmetest. Pane haudepotiga (lisad võid) hauduma - pruunista ära. Lisad viilutatud porngandi, varselleri, küüsalugu, sibula. Vajadusel veidi vett ja hautad edasi. 

Võid panan segamini erinevad maksad aga kana on kiirem pudiks minema, kui veis. Teed kubsideks. Samas võib maksa ka eraldi teha, kuidas keegi tahab. Kui hakkab pehmeks saama lisad sool, pipar, muskaatpähkel. 

Veidi ennem lõppu lisad törtsu magusat likööri. Lased veidi veel haududa ja purustad kõik mõnusaks pasteediks. Saumikser. 

Edasised juhendid on liigsed. Vahet pole kas leib, sepik. Praetud, röstitud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar