teisipäev, 20. september 2016

praekala

raskel ajal peab leppima keeruliste lahendustega. Ükskõik mis põhjusel pole sul värsket kala! Ei olegi oluline.

Rebi sügavkülmast välja pangasuse filee. ( seda hõrgutist saab Maximast). Asu ohvrit kunstkoomast äratama.

Sulata vaikuses ja palvuses ning paastus. Sulatamine on rahulilult pool päeva töö. Aga vahepeal võid midagi muud närida, et meel nii mõru poleks.

Okei. Tundub, et ohver on õhtuks pehmeks muutnud. Võta sulaveest välja. Nõruta. Kuivata paberrätiga kuus korda või nii palju, et sa ära tüdineks.

Pilla kodanikud fileed mõnusalt soojale pannile. Pigem nõks jahedamele, kui põletav. Nüüd tuleb kõik see väljakeev vesi jupikaupa ära kallata. Me ei tee keedukala.

See on ka tüütu protsess aga ei ole hullu. Kui tundub, et lima väljumine peatub asume kala juba nõks kuumemal kuumusel praadima. Tilguta pannile nõks oliivõli ja näpuotsaga soola, pipart.

Keera paar korda edasi - tagasi. Tagasi - edasi. Sorts veel õli , kuuma juurde.

Nüüd ei tohi seda kaupa ära kärsatada.

Otse pannilt koos leiva ja värske salatiga laadida kõhtu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar